Nava: “Het contact met de mensen is zo fijn.”

Voor onze bewoners is ze een vertrouwd gezicht, want al 5 jaar is Nava gastvrouw bij NIKO. Zij is hier als uitzendkracht binnengekomen en nooit meer weggegaan.

Wat vind je zo leuk aan je werk bij NIKO?

“Het contact met de mensen is zo fijn”, vertelt ze. “Je krijgt echt een band met ze.

Voordat ik hier kwam werken, werkte ik als zelfstandig cateraar van Indiaas eten. Daardoor had ik ervaring met het gastvrouwenwerk. Ik ben blij dat ik nu bij NIKO werk, want de catering was heel veel werk en, omdat ik het alleen deed, een beetje eenzaam. Hier ben ik onder de mensen en als ik nu thuis kom, ben ik ook echt klaar met werken. Dan kan ik lekker aanrommelen in huis.”

Hoe kwam je in de catering terecht?

“Op mijn 14e ben ik naar Nederland verhuisd vanuit Singapore. Hier heb ik de mavo en de meao gedaan en daarna heb ik 20 jaar op kantoor gezeten. Administratief werk en receptie. Toen mijn eerste kind werd geboren ben ik even gestopt met werken. Dat was makkelijker en fijn voor mijn kinderen. Toen de jongste 15 was wilde ik weer aan de slag. Toen heb ik een aantal jaar catering gedaan.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Tjsa hobby’s. Ik kan tekenen. Dat is al wel weer lang geleden dat ik dat deed. Ik heb daarvoor te weinig tijd, met werk, huishouden en onze twee zoons van 19 en 23. Maar vroeger tekende ik graag. Ik mocht zelfs naar de Rietveldacademie, maar dat vond ik te spannend. Ik woonde toen nog niet zo lang in Nederland, ik was erg verlegen en de Rietveldacademie zit in Amsterdam.

Nu doe ik doe graag aan yoga en ik kook nog graag lekker Indiaas. Laatst heb ik nog voor een collega die zijn laatste dag had bij NIKO een lekkere maaltijd gemaakt, want ik wist dat hij daarvan houdt.”

Je man werkt hier sinds kort ook, hoe is dat?

“Ja, vooral heel leuk! Het is gezellig als je thuis over je werk praat en je weet precies van elkaar waar je het over hebt.”