De Nieuwpoort

De Nieuwpoort is een verzorgingshuis in Alkmaar waar u zelfstandig begeleid kunt wonen. Bij onze locatie de Nieuwpoort, woont u zelfstandig in een fijn twee- of één-kamer appartement. Het appartement bevat een keukenblok met magnetron, koelkast (exclusief kookstel), privé badkamer en deurbel. Uw woning is uw woning, ook al woont u in een verzorgingshuis. Met een eigen sleutel van de hoofdingang en uw appartement, kunt u in- en uitlopen wanneer u wilt. Het enige dat wij vragen is discretie en eventuele kennisgevingen.

Geniet van een drankje, een complete maaltijd of nodig uw familie uit voor een feestje in het restaurant van De Nieuwpoort of in de prachtige tuin. Deze gezellige gemeenschappelijke ruimtes zijn de verblijfs- en ontmoetingsruimten voor alle bewoners. Een maaltijd nuttigen in uw eigen woning is uiteraard ook mogelijk. Naast het restaurant ‘de Orangerie’ is er ook een winkeltje voor dagelijkse boodschappen, een pedicure, kapper, schoonheidsspecialiste, bibliotheek, vervoer per NIKO MAX Mobiel, fitnessruimte en een stiltecentrum.

Om het wonen binnen De Nieuwpoort zo prettig mogelijk te maken voor iedereen, zijn bij NIKO deze huisregels in goed overleg opgesteld.

Neem een kijkje in De Nieuwpoort! 072-51 85 000 info@stichtingniko.nl
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandStichting NiKo is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kortdurende opvang

Wanneer u op zoek bent naar een verzorgingshuis voor een kortdurend verblijf, ook wel ELV (eerstelijnsverblijf) genoemd, dan kunt u bij NIKO terecht voor tijdelijke zorg. Binnen onze locatie De Nieuwpoort bieden wij u zorg en verpleging wanneer u tijdelijk niet zelfstandig kunt wonen vanwege uw herstel.

U ontvangt de zorg, opvang en ondersteuning die u nodig heeft voor een goed en voorspoedig herstel. Binnen de locatie is een fitnessruimte voor beweging en revalidatie, om het herstelproces zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. De indicatie voor de ELV loopt via de behandelend arts en de financiering via uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie ontvangen over ELV? Neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina.

De Kroon appartementen

Onze locatie De Nieuwpoort heeft ruime één- en tweekamerappartementen voor bewoners met lichamelijke problematiek. In het naastgelegen gebouw De Kroon heeft NIKO ook nog de beschikking over 25 appartementen voor bewoners met een Wlz-indicatie die eveneens bestemd zijn voor deze doelgroep. Deze bewoners hebben een driekamerappartement met een eigen voordeur en balkon. Zij wonen hierdoor meer zelfstandig, maar ontvangen dezelfde zorg als in De Nieuwpoort en kunnen ook gebruikmaken van dezelfde faciliteiten.

Wonen Met Structuur

De Nieuwpoort biedt ook Wonen Met Structuur aan (WMS). De afdeling Wonen Met Structuur biedt zorg, welzijn en begeleiding aan bewoners met dementie of andere cognitieve geheugenproblematiek. WMS draait om rust, regelmaat en routine. De dagindeling is afgestemd op het ritme en de behoeften van de bewoners.

Wij proberen een huiselijke sfeer te creëren om zoveel mogelijk rust te brengen binnen de afdeling en de dagroutine. Er is een structuur van slapen, eten, zelfzorg en ontspanning. Saamhorigheid, kleinschaligheid, gezelligheid en een open huiskamersetting staan centraal.

De Duinvogel

In De Nieuwpoort is er ruimte voor ouderen met een psychiatrische aandoening binnen de afdeling ‘De Duinvogel’. De bewoners van De Duinvogel hebben een psychiatrische aandoening die vaak samen gaat in combinatie met somatische problemen. De bewoners krijgen bij NIKO een beschermde, veilige woonomgeving. De Duinvogel werkt nauw samen met GGZ-NHN.

Het bieden van structuur, veiligheid en regelmaat staat centraal binnen De Duinvogel. Wij streven naar een zinvolle en prettige dagbesteding ter bevordering van het welzijn van de zorgvragers. De medewerkers blijven met u in gesprek over welke ondersteuning, begeleiding en welzijn gewenst is.

Wonen binnen De Duinvogel is mogelijk met een Wlz-indicatie, aangevuld met ambulante GGZ-zorg. De GGZ-medewerkers komen regelmatig op afspraak langs om psychiatrische begeleiding dan wel behandeling te bieden. Tevens kan het zorgteam van de Duinvogel zeven dagen per week, 24 uur per dag een beroep doen op de crisisdienst van de GGZ.

Activiteiten

Bij De Nieuwpoort wordt een scala aan activiteiten georganiseerd voor bewoners en senioren uit de omgeving, zoals bewegen op muziek, bingo of spelletjesmiddagen. Ongeveer twee keer per maand is er een optreden of toneelvoorstelling en een aantal keer per jaar organiseren we unieke activiteiten zoals uitstapjes, thema-activiteiten en markten.

Bij de activiteiten die we organiseren staat het welzijn altijd centraal. Het welzijn van mensen bepaalt mede het geluksgevoel. Bij NIKO hechten we daar veel waarde aan (en besteden we er ook veel aandacht aan). Het is gewoonweg gezond, voor lichaam en geest. Naast de gezamenlijke activiteiten die we organiseren vinden wij de individuele activiteiten met meer persoonlijke aandacht van groot belang. Door te luisteren en contact te maken met de bewoners is er aandacht voor de persoon, de verhalen en het verleden en ontstaan er unieke momenten waarbij verre familieleden, oude vrienden en kennissen kunnen verbinden en zich herenigen.

Wanneer u niet bij NIKO woont en een NIKO-pas heeft dan bent u als niet-bewoner meer dan welkom om langs te komen in het restaurant, de bibliotheek, onze prachtige tuin én om deel te nemen aan onze activiteiten. Wil je meer weten over de NIKO-pas? Klik dan hier.

Hartjes

Contact

De Nieuwpoort
Prins Alexanderstraat 25
1814 XK Alkmaar
Telefoonnummer 072-51 85 000

Zorgbemiddeling
Voor vragen of een rondleiding kunt u contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling:

Telefoon: 072 – 518 50 00
E-mail: zorgbemiddeling@stichtingniko.nl

Komt u bij ons wonen?

Plan een bezoek of vraag meer informatie aan over het wonen bij NIKO. Wilt u meer informatie over het wonen bij NIKO? Wij staan u graag persoonlijk te woord. Wilt u een bezoek inplannen bij één van onze locaties? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier en laat ons weten waar u meer informatie over wenst te ontvangen. U ontvangt binnen 3 werkdagen een reactie van ons via e-mail of telefoon.

Naam(Vereist)
Heeft u een huisarts in postcodegebied: 1813, 1814, 1815 of 1816?(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.