Laáziza Ganouter werkt alweer 15 jaar bij NIKO. Haar functie is Gastvrouw/Dienstverlener Wonen en Welzijn op zowel locatie De Palatijn als De Nieuwpoort. Samen met haar collega’s zorgt zij er o.a. voor dat onze bewoners op tijd iets te drinken krijgen en dat de maaltijd zorgvuldig voor hen is klaargemaakt.
Wat houd jouw functie precies in?
Als gastvrouw/dienstverlener bereid en ondersteun ik bij het eten en drinken voor onze bewoners van De Nieuwpoort. Ik ga bij ze langs op hun appartement en help met het smeren van een boterham, schenk een glaasje drinken, of kopje thee of koffie in en deel de warme maaltijd uit. Niet alleen het zorgen voor maar de verbinding mét de bewoners is belangrijk voor mij.
Ik werk ook een paar uren in De Palatijn als gastvrouw in het restaurant. Daar ontvang ik bezoekers, voornamelijk naasten van bewoners, maar ook leveranciers. Tijdens de lunch zorg ik dat zowel collega’s als bezoekers een lekkere lunch kunnen bestellen, zoals het broodje van de week, een zelfgemaakt soepje of een lekkere snack.
Mijn verdere taken zijn uiteraard het schoonmaken en houden van de keuken en het restaurant, en dat de bestellingen zijn gedaan. Het is fijn om zo bezig te zijn, het voelt echt als mijn eigen toko!
Passie
Ik ben ontzettend gepassioneerd over eten, koken en bakken. Ik bak veel en graag; muffins, taartjes enz. Op de sociale media kanalen Instagram en TikTok heb ik een blog. Op deze kanalen deel ik veel van mijn baksels en gerechten en heb mede daardoor een breed netwerk op het gebied van voeding opgebouwd.
Kun je iets persoonlijks vertellen?
Ik ben inmiddels 31 jaar getrouwd en heb twee volwassen dochters. We reizen allemaal veel en graag en zoeken altijd een nieuwe plek om te bezoeken. Ik ben heel sportief, zwem veel, doe aan kickboksen en wandel elke werkdag van huis naar werk en terug. Dat kost mij een uurtje en is heerlijk om te doen. Ik eet gezond en maak altijd een lekkere gezonde hap.
Dat is niet zonder reden, niet alleen is het gewoon goed voor je lichaam maar nadat ik in 2011 borstkanker heb gehad ben ik anders in het leven gaan staan. Ik leg nu veel meer de nadruk op genieten en bewust zijn van het leven die maar eventjes duurt. Doe dus wat je graag wil doen want vandaag is je gegeven, morgen is niet beloofd. Zo sta ik erin.
Welk werk zou je willen doen als je weer helemaal opnieuw zou beginnen?
Ik zou dan een eigen lunchroom willen hebben. Mensen blij maken met lekker eten, daar krijg ik energie van. Bezig zijn met eten, het klaarmaken van gerechten en genieten van de mensen die genieten van mijn eigen eten. Daar ligt echt mijn passie.